3/30/2006

ilişkiler



Nedir ilişki?Bir ilişkinin doğruluğuna veya yanlışlığına kim karar veriyor? Bizler mi? Yoksa çevremiz mi? Aslında bizler sosyal çevremizle olduğu kadar tabii çevremizlede ilişki içindeyiz. Trafikle, bahçemizle, hava ile, spor yaptığımız alanlarla, herşeyle. Yani karşılıklı bir bağ gerekir ilişki kurulabilmesi için, bir ilgi olmalıdır. Bu bağ bir birlerinden haberi olan anlamlı belirli amaçları bulunan ve en az iki insan arasında ise sosyal bir ilişkidir. Günlük hayatımızın içinde en fazla bizleri meşkul eden, devamlı bir başkalarına fikir danıştığımız ilişkilerimiz sosyal ilişkilerimizdir. Bir ilişkimiz ile ilgili fikir danışıyorsak o ilişki ile ilgili problemimiz vardır ve büyük bir ihtimalle problemin gerçekten ne olduğu ortaya çıkmaz. Laflar ağızlarda yuvarlanır durur. İlişkileri çıkmaza götüren şey beklentilerdir. İlişkide bulunduğumuz kişi beklentilerimiz doğrultusunda hareket etmiyorsa o ilişkimizde problemler başlar. Kim olduğu cinsiyeti ilişki içindekilerin arasındaki bağ önemli değildir. Kanun gibidir beklenti gerçekleşmezse cezalandırır. Veliler çoçuklarının sınıf geçmesini, evsahipleri kiracılarından kiralarının gününde ödenmesini, vatandaşlar başkanlarından ülkelerini daha iyiye götürmelerini bekler ve tersi durumlarda kesin ceza vardır. Bir düşünün bakalım bir ilişkinizin yara almasında veya sona ermesinde beklentiler dışında bir sebep bulabilecekmisiniz.

4 Comments:

Anonymous Adsız said...

ilişkide ceza diye bir kavram olamaz bence. ilişkilerin kanunu da yoktur, her ilişki kendi kurallarını yaratır die düşünüorum ben.

6:41 ÖS  
Anonymous Adsız said...

özlem hanım siz hiç anlamıyorsunuz yazılanları bence. trkny nin dedii şey o anlamda kanun deil. ama sizin söylediklerinize tabiki katılıyorum bende.

6:43 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Beklentisi olan insan ne istediğini bilen insandır.

Burda önemli olan tek konu beklentileri çevreye ya da diğer insanlara göre oluşturmamak.

İnsan kendisini tanıyıp beklentilerini oluşturunca mutlu olur. Beklentisine uymayan şey onu mutsuz edecek şeydir ve hayatından çıkarır.

Dolayısıyla ilişkinin yara almasında ya da sona ermesinde beklentiler dışında çok sebep olmaması çok doğal...

10:06 ÖS  
Anonymous Adsız said...

sevgili msç, "hayatından çıkarır" lafından anladıım kadarıyla kadınsınız. geyik bir fikre geyik katılımda bulunmuşsunuz, tebrik ederiz.

11:05 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home